Bøker om sorg

Hanne Ørstavik: Ti amo

Høsten 2018 får mannen hennes en alvorlig kreftdiagnose. Det er ikke lenge siden hun flyttet til Italia for å leve sammen med ham der. De har giftet seg, de elsker hverandre, de er så nære. Hun vet at han skal dø, legene har sagt det til henne, men vet han det egentlig selv? Døden er der hele tiden mellom dem, men er blitt noe de ikke kan snakke om. "Ti amo" er en roman skrevet tett på  virkeligheten. Det er en opprivende, skakende og øm roman, en roman om sorg, om ensomheten døden skaper, men også om dyp kjærlighet og om å åpne seg og ta livet til seg.

Naja Maria Aidt: Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake

Sønnen på snart 26 får en bad trip av narkotisk sopp, og kaster seg ut fra 5. etasje.

Ellen Kristvik: Notat ved avgrunnen

Ei mors forteljing om å miste si einaste dotter på 25 år i sjølvmord.

Espen Olafsen: Hva skal vi med stjerner nå?

I denne boka forteller tidligere Lyn-trener Espen Olafsen om hvordan han opplevde det da tsunamien traff Khao Lak i Thailand 26. desember 2004. Olafsen og sønnen Balder overlevde, mens kona Elfrid og datteren Frøya omkom. En manns stemme inn i temaet sorg og sorgarbeid.

Gunnhild Corwin: Idas dans og Etter dansen

Gunnhilds datter Ida dør av kreft etter 14 måneders sykdomsforløp. Bøkene tar oss med inn i diagnose, sykdom, håp, tilbakefall, ventesorg og sorg, og refleksjoner i tiden etter å ha mistet datteren.

Blomstersamling, poesibok

Vårt Land har gitt ut denne boka med tekster om sorg.

Kolbein Falkeid: En annen sol

Han mistet datteren, og skrev denne diktsamlingen

Har du tips til andre bøker som kan passe inn i denne listen, så henvend deg til prest Kristine Høiland.