Kjære venner!

I pinsen holdes Menneskevielsens handling tre dager; 4.-6. juni. Søndag 4. juni holder den antroposofiske legen Anette Bender og Daniel Rudklint et miniseminar om temaet angst, ensomhet, fellesskap.

Det er tid for å ta vårt nye bygg i bruk. Alle er velkomne til innvielsesfest lørdag 10. juni kl. 12.00. Naboer, entreprenør og andre som har arbeidet på bygget, STL (Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn) og andre gode venner av Kristensamfunnet er også invitert. Det blir en gledens dag, etter en prosess som ble akkurat så omfattende, utfordrende og spennende som vi måtte vente oss. Men menigheten i Oslo har tålt alt, med godt humør og den rette nybyggerånd.

Vi har ikke hatt fokus på interne forhold den siste tiden, som for eksempel økonomi og medlemsbidrag. Men nå må vi vende blikket også mot driften av Kristensamfunnet, og ber igjen alle om å vurdere sine bidrag til Kristensamfunnet. Noen er faste bidragsytere, og det gir en god stabilitet i driften. Andre bidrar når muligheten er der. Nå har vi fått Vipps. Vipps-nummeret er 107027. Vi takker også for bidrag gjennom de moderne kanaler. Og retter vi blikket utad, så er Kristensamfunnet fadder for en SOS-barnelandsby i Libanon for enslige, syriske flyktningebarn. Ditt bidrag går også til dem. Sommeren står for døren. Da trappes aktiviteten ned. Men før vi setter endelig strek for denne programperioden, inviterer vi til et viktig foredrag søndag 25.juni kl. 11.30: "Nur ein Flügelschlag - vom Sterben von Kindern», (Bare et vingeslag – når barn dør.) Foredrag og samtale med prest Jan Tritschel. Foredraget oversettes til norsk. Jan Tritschel introduserer seg selv som en som har to barn i himmelen og to på jorden. Familien mistet ett barn i krybbedød, og ett rett før fødsel. Han har holdt dette foredraget i mange menigheter i Tyskland, for pårørende, besteforeldre, helsepersonell, kollegaer og venner av berørte.

Vi vil også informere om et seminar lørdag 28.10.2017, kl. 11.30 – 14.30: Menneskemøter og Empatisk Kommunikasjon.

På seminaret vil psykolog, dr. philos. Lisbeth Holter Brudal fortelle fra sitt nye forskningsprosjekt «Dialogøyeblikk». Prosjektet tar utgangspunkt i resultater fra bruk av Empatisk Kommunikasjon. Dette er et verktøy for menneskemøter og en væremåte. Empatisk Kommunikasjon bygger på kunnskap om menneskets medfødte evne til empati og medfødte behov for kontakt.

Påmelding til Kristine Høiland, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Pris: kr. 100.- pluss enkel servering.

Da ønsker vi alle en riktig god sommer.

20170526-Program-KiO-sommer-2017_Page_1.jpg

Logg inn