Kjære venner!

Det nærmer seg advent og jul, og programmet er fullt opp av aktiviteter som speiler både dette og den øvrige drift av vårt Kristensamfunn. Det er så lett å bli tatt av alt det ytre som styrer juleforberedelsene. Et nødvendig avbrekk kan være å samle seg i et kirkerom som holder en annen rytme, en annen virkelighet fram for bevisstheten.

Solrosen barnehage inviterer Kristensamfunnet med på sin lanternefest fredag 10.11 kl. 17.00. Foreldre/besteforeldre med barnehagebarn er hjertelig velkomne. Ta med egen lanterne og kom. Meld fra til en av prestene om deltakelse.

Marius Wahl Gran åpner utstilling hos oss tirsdag 21. november. Etter vernissasjen går vi inn i kirkerommet og opplever alterbildet. Han ferdigstiller det ut fra sitt kunstneriske perspektiv i dagene før 21. november, med utgangspunkt i de tilbakemeldinger som kom i vår. Det var i fjor på denne tiden at vi begynte denne prosessen, og bildet ble malt i de 12 hellige netter, sier Marius. Søndag 3. desember forsøker vi å ta en beslutning både på alterbildet og navnet Mikaelkirken i Oslo, og vi holder av 2. juledag som en mulig vielse av bildet. Da vies det i den tiden det ble skapt.

John Rawcliffe har fordypet seg i temaet tilfeldigheter. Vi har alle opplevd tilfeldigheter. Men hva forteller de oss? Og hvordan kan de forklares? Frode Barkveds bok om hjemløshet og jeg-erfaring treffer en nerve i samtiden som vi kan kjenne oss igjen i. Og i desember setter vi fødelsøyeblikk i fokus, med besøk av jordmor Kristin Cleven fra Lillehammer/USA.

I samarbeid med Solrosen barnehage legges adventsspiral i kirkerommet, og skoler og barnehager inviteres til å bruke den på dagtid i tidsrommet onsdag 29.11-fredag 1.12. Foreldre/besteforeldre og andre i menigheten som har barn, og ungdommer/voksne som selv ønsker å gå den, inviteres onsdag 29.11 kl. 18.00. Meld fra til Kristine Høiland på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. senest tirsdag 28.11.

Vi takker for alle økonomiske bidrag til Kristensamfunnet. Uten dem går det ikke å drifte Mikaelkirken i Oslo. Vi håper at den årlige juleinnsamling gir et ekstra løft.

 

 

 

Program - November/Desember 2017

 

Menighetsrådet har møte 14.november og 12.desember.

MINISTRANTER SØKES.

Vi trenger noen flere ministranter. Kan du tenke deg å gjøre en innsats en gang i måneden i det som er kjernen i våre aktiviteter, vil du gjøre oss en stor tjeneste. Selv vil du oppleve å komme nærmere denne kjernen. Ta kontakt med prestene, og opplæring gis.

Steineruka 2017

24. september til 1. oktober 2017

Antroposofiske virksomheter og arbeidsfelt inspirert av Rudolf Steiner, viser seg frem i det offentlige rom på ulike arenaer i løpet av den siste uken i september – hvert år.

Besøk steineruka.no

Logg inn